blog

Kamen mira i radosti

Blog Zlatara Imperia

NEBO, SVEMIR, BESKONAČNOST, VEZA SA BOGOM - SAMO SU NEKI OD POJMOVA KOJI SE VEZUJU ZA SAFIR.

Da li želite da vaša veza bude pouzdana, puna poverenja i razumevanja? Ukoliko je odgovor DA, predlažemo vam verenički prsten sa safirom. Ovaj dragi kamen simboliše odanost i vernost, pa se zato mnogi muškarci odlučuju da svojim izabranicama daruju prsten baš sa ovim kamenom!

Onome ko ga nosi donosi snagu, čast i večni život. Smatra  se da je deset božijih zapovesti bilo ispisano upravo na safiru, pa on štiti od mračnih sila i zavisnosti. U koliko želite da svoju lepšu polovinu oduševite za godišnjicu braka, možemo vam pomoći! Naime, plavi safir simbolizuje vernost i smatra se idealnim poklonom za petu godišnjicu.

Ono što mnogi ne znaju jeste da je safir u osnovi bezbojan, ali zbog prisustva različitih primesa može biti žut, narandžast, plav, ljubičast i crn. Vrednost safira zavisi od nijanse plave boje, veličine, reza… Što je tamnije boje, to je kvalitetniji. Postoji verovanje da je safir toliko moćan, te da on štiti vlasnika od mračnih sila i negativne energije. Ovaj kamen je neka vrsta amajlije.

U astrologiji se svakoj planeti i sažvežđu pripisuje određeni dragi kamen za koji se smatra da ako je pravilno izabran osobi može doneti veliku sreću. Gledano sa astrološke strane, plavi safir vezuje za osobe rođene u septembru, dok je zodijački kamen Vodolije.

 

Proizvodi
NAZAD
Mladozenja
  Beli logo
Kreirajmo za ljubav

Priča o nama počinje 2000. godine i tada smo odlučili da krenemo putem svojih snova, a nešto kasnije ispostavilo se da je uprvo taj put jedini ispravan. Kada kažu da ljubav sve pokreće, mi bismo se složili sa time, jer bez ljubavi IMPERIA danas ne bi postojala u ovom obliku kakva jeste. Od samog početka znali smo da neće biti lako i da je kvalitet najbitniji, te nikada nismo dozvolili sebi da Vam pružimo nešto manje od najboljeg. Ono što ovoj zlatarskoj radnji i našem brendu daje čar, jeste upravo posvećenost čitave porodice i želja za istim ciljem. Taj naš cilj ne bi bio ostvariv bez Vas.

Vaša zlatara Imperia

GDE SE NALAZIMO